Teatrul privat presupune multe riscuri. De obicei aceste instituții se nasc fie din dorința de afirmare peste noapte cu orice risc și din dorința de a scoate bani din piatră seacă fără a pune accent pe calitate, fie din dorința sufletească de a lăsa ceva solid generațiilor viitoare.

Acestea din urmă nu pun accent deloc pe finanțe, din contră se autofinanțează cu greu și lasă ca banii să devină o consecință și nu un scop. Bineînțeles că problema cea mai mare cu care se confruntă aceste instituții este cum să motiveze, cum să convingă publicul să vină la astfel de producții.

Musicalul Cartea Junglei este un musical performant la nivel internațional jucat integral de copii și s-a confruntat și el cu astfel de probleme cum era firesc. Dar, dincolo de obstacolele pe care le-a întâlnit a reușit să se nască ușor și să crească frumos, armonios datorită tuturor celor care au crezut în acest proiect educațional, motivațional și grandios în fond, pentru că a fost necesar să punem accent în primul rând pe calitate.

Pentru că cel mai greu în acest moment este să aducem publicul în sală, vă ofer 10 argumente simple care să vă pună măcar puțin pe gânduri și să alegeți cu grijă ce oferiți copiilor voștri în materie de cultură.

  1. Pentru că este un spectacol jucat de copii, puteți fi tentați pe bună dreptate să judecați prestația lor ca fiind una la nivel de serbare școlară. Este necesar să vă spun și vouă, așa cum le spun și celor care vin în academia noastră, că noi nu facem serbări, facem spectacole la nivel profesionist. Așadar, acești copii foarte bine instruiți actoricește, vocal și pe mișcare nu sunt deloc niște amatori, ei sunt actori în toată puterea cuvântului. Copii care pot fi urcați oricând pe scenă lângă actori profesioniști cu faculatate și master în domeniu. Acestea sunt păreri pe care le-au emis toți cei care i-au văzut pe scenă, fără excepție. Cei care au văzut la Londra musicalul Matilda de exemplu care este jucat și de copii, înțeleg cu siguranță nivelul copiilor noștri.
  2. Interpretarea actorilor din spectacol poate transmite copiilor voștri o emoție pe care nu au mai șimțit-o până atunci. Ceea ce poate naște în alți copii acest spectacol, nu poate face rău. Dimpotrivă, pot fi și ei motivați și îi poate face să spere că într-o zi pot fi și ei acolo pe scenă. Ambiția lor este profund pusă la încercare și în felul acesta ne-au venit copii în școală. Deci, este un spectacol care motivează.
  3. Calitatea spectacolului este poate una dintre cele mai importante motivații. El nu este o jucărie cu care să luăm fața copiilor, să-i păcălim. Pentru că suntem atenți la copii și pentru că ne pasă cum se dezvoltă această generație, am creat un spectacol care să-i bucure pe cei care îl văd, să-i emoționeze, să-i facă să gândească. Nu am făcut un spectacol cu care să sfidăm inteligența spectatorilor mici sau mari.
  4. Deși nu este cea originală, muzica acestui spectacol este atent creată de un compozitor care face muzică de teatru pentru copii de 12 ani. Un compozitor care deja știe cum să se raporteze la copii și care știe ce le place să audă. Este un sound mai complex care dezvoltă și transformă copilul, oferindu-i și alte repere culturale în materie de muzică. Auzul lui va fi și el răsfățat și motivat. Este imposibil să nu plece copiii din sală fredonând măcar o piesă din spectacol.
  5. Coregrafiile din spectacol create cu atâta grijă la detalii, pline de o energie care nu are cum să nu te ridice din scaun, sunt și ele unul din argumentele solide pentru care merită să-ți aduci copilul în sală. El poate descoperi cu ușurință, oricat de mic ar fi ce înseamnă performanța și poate înțelege că prin muncă poți ajunge departe. Impactul este unul dezarmant și pentru copil și pentru adult când îți dai seama că toate acele dansuri, toate acele sincroane perfecte sunt cu copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.
  6. Faptul că acești copii cântă live în spectacol este o performanță la care spectatorul nici nu se așteaptă. Majoritatea spectacolelor pentru copii se fac de obicei cu vocea pe bandă. Noi ne-am dorit cu acest show să nu facem deloc rabat de la calitate și să depășim așteptările oricărui spectator.
  7. Spectacolul de lumini exploziv și total neașteptat, vă dă de înțeles din primele secunde că asistați la un show musical performant și profesionist. Când spectatorii descoperă că performerii din scenă sunt copii, devine pur și simplu copleșitor. Parcă nu-ți vine să crezi ochilor ceea ce vezi.
  8. Vocile divine ale copiilor care sună dumnezeiește fac diferența fără dar și poate. Copiii cântă perfect și asumat fără greșeli sau nesiguranțe. Ei sunt instruiți de un profesor specializat pe canto musical, nu sunt lasați să cânte fiecare după propria dorință. Vocile lor sunt formate în stil de musical pentru ca totul să sune impecabil. Nu este lăsat nimic la voia întâmplării, mai ales că teatrul musical presupune o rigurozitate aparte.
  9. Costumele realizate după luni de studiu de către profesioniști, sunt atât de realiste și de simple în același  timp încât nu au cum să treacă neobservate.
  10. Și poate cel mai important argument este acela că feedback-urile primite de la aproape 10.000 de spectatori din București și din țară sunt sincere și constructive. Nu a existat nimeni din cei care l-au văzut să spună după “dar”…Acest “dar” nu există, aceste fedback-uri nu au făcut altceva decât să ne confirme faptul că spectacolul este exact așa cum ni l-am dorit. O spectatoare ne-a spus după ce l-a văzut, că a trăit mulți ani la Londra și a văzut multe spectacole musicale și nu i-a venit să creadă că Musicalul Catea Junglei este la nivel de Londra, nu i-a venit să creadă că în România există un asemenea musical jucat de copii. Un spectacol care bucură, copleșește și emoționează încontinuu. Un spectacol care motivează și copiii și părinții totodată.
10 motive pentru care merită să-ți aduci copilul la Musicalul Cartea Junglei

10 motive pentru care merită să-ți aduci copilul la Musicalul Cartea Junglei.

Musicalul Cartea Junglei nu este spectacolul unde îți parchezi copilul în sală și tu, ca părinte aștepți la o cafea să se termine. Tu, părintele te vei bucura la fel de mult. Chiar este un show pentru întreaga familie.

Faptul că am folosit des cuvinte ca: performanță, calitate, emoție, bucurie, musical, show, profesioniști etc… ar trebui să vă facă să nu mai stați pe gânduri. Oferiți-le copiilor voștri repere culturale SĂNĂTOASE!

mm
Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *