Adriana Drăguț – Profesor Arta Actorului

Adriana DrăguţBine ați venit!

Pentru cei care nu mă cunosc, sunt Adriana Draguț sunt actriță și fondatorul școlii de teatru Acting Dream Academy. Aici vom încerca să interacționăm, să descoperim împreună limbajul unic al teatrului și cum vă poate ajuta și pe voi. Pe mine m-a ajutat în primul rând în formarea mea ca individ. M-a ajutat să-mi dezvolt încrederea de sine și nu numai.

Natura mea analitică, școala de actorie și mai târziu experiența de viață, m-au făcut să iubesc și mai mult această meserie. Am avut norocul să întâlnesc profesori excepționali, de la care am avut foarte multe de învățat.
Am învățat că această meserie se face cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și frământări nenumărate. Altfel, nu o faci decât superficial.

Experiența acumulată în ultimii ani și rezultatele celor pe care i-am ajutat, m-au facut să înțeleg că pot face lucruri extrem de importante pentru oameni, făcându-i să-și descopere prin actorie modalități de exprimare pe care de cele mai multe ori nu știu că le dețin. Este important să le arăți celorlalți ce înseamnă să-ți dorești ceva cu atâta ardoare…dar nu cu încrâncenare. Cred că în fiecare dintre noi, există acel ”ceva” care așteaptă să iasă la iveală la momentul potrivit.

Nu îmi propun rețete speciale și nici să dau verdicte. Vom învăța unii de la ceilalți să ne cunoaștem, să ne autodepășim, să avem încredere unii în ceilalți. Fără încredere în noi și în ceilalți, vom fi mereu chinuiți de îndoieli.

Cred că artistul în general, are nevoie de o atmosferă de lucru armonioasă, de un echilibru. Dacă ajungem la un echilibru, vom avea posibilitatea să examinăm cu răbdare absolut totul și în felul acesta vom putea crește.

Vom învăța și cum să facem față momentelor în care nu avem parte nici de atmosfera pe care ne-o dorim, nici de echilibrul de care am avea nevoie dar, cu toate astea va trebui să ne facem meseria de artist.

In metoda de lucru pe care o voi adopta, știu sigur că se va regăsi fiecare dintre voi. În fiecare dintre noi există teama, îndoiala, adevăr, defecte dar și calități. Suntem mai mult sau mai puțin, conștienți de toate aceste lucruri.

Vom descoperi împreună că orice ”defect” poate fi transformat cu lejeritate într-un atu. Îmi doresc să fim sinceri unii cu ceilalți, pentru că doar așa vom reuși să facem progrese. Îmi mai doresc de asemenea, ca după fiecare curs să plecați cumva, într-un anume fel, poate preocupați… Armonia și comunicarea vor fi principalele puncte de pornire în colaborarea noastră.

Aș vrea ca la finalul drumului nostru, sa fiți atât de puternici, atât de bine pregătiți din toate punctele de vedere, încât să nu vă mai sperie nimeni și nimic, indiferent de meseria pe care o aveți sau o veți avea.

Vă îmbrățișez!